Logo

Obține ACUM Cartea Destinului Tău!
Află detalii

Pic

CINE ERAU AZTECII?

Una dintre cele mai faimoase civilizații antice din lume , aztecii au condus întinderi de pământ în Mexicul central modern. Mitologia lor este udată de ciclul distrugerii și renașterii, idei împrumutate de la predecesorii lor mezoamericani și țesute delicat în țesăturile propriilor legende. În timp ce puternicul imperiu aztec ar fi căzut în 1521, istoria lor bogată supraviețuiește în miturile și legendele lor fantastice.

Aztecii – cunoscuți și sub numele de Mexica – erau un popor înfloritor vorbitor de nahuatl, originar din Mesoamerica, Mexic Central până în America Centrală, înainte de contactul spaniol. La apogeul său, imperiul aztec se întindea pe 80.000 de mile , capitala Tenochtitlán având numai peste 140.000 de locuitori.

Nahuas sunt un popor indigen care locuiește în mare parte din America Centrală, inclusiv în țările Mexic, El Salvador și Guatemala, printre altele. Devenind dominantă în Valea Mexicului în jurul secolului al VII-lea d.Hr., se crede că o multitudine de civilizații precolumbiene sunt de origine nahua

În prezent, există aproximativ 1,5 milioane de oameni care vorbesc un dialect nahuatl. Nahuatl clasic, limba considerată a fi vorbită de mexica în imperiul aztec, nu este prezentă ca un dialect modern.

Cum a inspirat cultura toltecă anterioară civilizația aztecă?

Mexica a adoptat multe tradiții mitologice care au aparținut inițial culturii toltece. Adeseori confundați cu civilizația mai veche a Teotihuacan , toltecii erau considerați ei înșiși ca semi-mitici, aztecii atribuind toată arta și știința imperiului anterior și descriind toltecii că au făcut clădiri din metale prețioase și bijuterii, în special legendarele lor. orașul Tollan. 

Nu numai că erau priviți ca oameni înțelepți, talentați și nobili, dar toltecii au inspirat metodele aztece de închinare. Acestea au implicat sacrificii umane și o serie de culte, inclusiv faimosul cult al zeului Quetzalcoatl. Asta în ciuda nenumăratelor lor contribuții la miturile și legendele adoptate de azteci. 

Toltecii erau considerați atât de înalt de mexica încât toltecayotl a devenit sinonim cu cultura, iar a fi descris ca fiind toltecayotl însemna că un individ era deosebit de inovator și excela în munca lor.SHARE:

Articole Recomandate:

A PATRA PROFETIE A LUI INKA "Fii Unul cu Universul pentru că acesta exista ca să te ajute. Învățarea este o modalitate de a fi Unul cu Universul. Învă...
IUBITO CHIN Dor Printesa albastra, suflet de spuma inima-mi scalda in lacrimile dorinta. Durere adanca,...

Descifrează ACUM Harta Vieții Tale!

Cartea Destinului Tău poate fi comandată în Format Electronic sau în Varianta Tiparită, pentru a putea fi adăugată la colecția din Biblioteca ta!

Ea poate fi și un cadou excelent, pentru cineva drag!

AFLĂ CUM POȚI COMANDA!
Notificari Recente
Știai că doar cu 10 EUR poți crea Cartea Destinului pentru tine sau cineva drag? Ce înseamnă să creezi Cartea Destinului?
În primul rând, Cartea Destinului este personalizată pentru fiecare posesor în parte...

Detalii

Shopping Cart

iBlender The best kitchen gadget in 2020
$ 350 for 5
SmartCleaner Smart tool for cooking
$ 650 for 4
CameraMax Professional camera for edge cutting shots
$ 150 for 3
4D Printer Manufactoring unique objects
$ 1450 for 7
MotionWire Perfect animation tool
$ 650 for 7