Logo

Obține ACUM Cartea Destinului Tău!
Află detalii

Pic

PROFEțII ALE șAMANILOR INCAșI Q'ERO

"Lumina idealismului a strălucit în ochii lui, în timp ce dr. Alberto Villoldo a descris cum un cutremur din 1949 sub o mănăstire de lângă Cuzco, Peru, a rupt pământul, expunând un templu antic incas de aur. Aceasta a împlinit un semn că profețiile lui Mosoq, „timpul viitor”, urmau să fie acum împărtășite lumii moderne.

Dr. Villoldo, psiholog și antropolog medicinal, a trăit și s-a antrenat cu șamanii Q'ero și a jucat un rol cheie în aducerea ritualului și profeției lor la conștientizarea lumii moderne.

Q'ero sunt ultimii incași – un trib de 600 de oameni care și-au căutat refugiu la altitudini de peste 14.000 de picioare pentru a scăpa de conchistadorii cuceritori.

Timp de 500 de ani, bătrânii Q'ero au păstrat o profeție sacră a unei mari schimbări, sau „pachacuti”, în care lumea va fi întoarsă cu partea dreaptă în sus, armonia și ordinea vor fi restabilite și haosul și dezordinea s-ar fi încheiat.

Q'ero trăiseră în satele lor înalte din Anzi, într-o singurătate virtuală față de lume, până la „descoperirea” lor în 1949.

În acel an, Oscar Nunez del Prado, un antropolog, se afla la un festival în Paucartambo, în sudul Peru, când a întâlnit doi indieni care vorbeau fluent Quecha, limba incașilor. Prima expediție occidentală în satele Q'ero a avut loc atunci în 1955.

Patru ani mai târziu, la Sărbătoarea anuală a Întoarcerii Pleiadelor care avea loc în Anzi, adunarea a 70.000 de pelerini din America de Sud au fost uimiți, iar mulțimea s-a despărțit pentru a lăsa Q'ero, neanunțat și purtând emblema Inca a soare, înaintați-vă spre vârful muntelui pentru a face cunoscut că timpul profețiilor era aproape. Au fost întâmpinați de adunare și li s-a spus: „Vă așteptăm de 500 de ani”.

Recent, bătrânii Q'ero au călătorit în America de Nord pentru a-și împlini profețiile.

În noiembrie 1996, un mic grup de Q'ero, inclusiv liderul tribal și șamanul șef, au vizitat mai multe orașe din SUA, inclusiv New York, unde au susținut o ceremonie privată la Catedrala Sf. Ioan Divinul.

Ritualul șamanic nu a mai fost îndeplinit de 500 de ani. Dar chiar în casa celor care i-au simbolizat pe foștii cuceritori ai strămoșilor lor incași, ei și-au împărtășit ritualul și cunoștințele, nu numai cu occidentalii interesați care își învățau căile, ci și cu decanul marii catedrale, legând astfel simbolic și spiritual cele două. continentele din America de Nord și de Sud.

Conform profeției antice, acesta este timpul marii adunări numită „mastay” și reintegrare a popoarelor din cele patru direcții.

Q'ero își eliberează învățăturile către Vest, în pregătirea pentru ziua în care Vulturul Nordului și Condorul Sudului (Americii) zboară din nou împreună.

Ei cred că „munay”, iubirea și compasiunea, vor fi forța călăuzitoare a acestei mari adunări a popoarelor.

Noii îngrijitori ai Pământului vor veni din Occident, iar cei care au avut cel mai mare impact asupra Mamei Pământ au acum responsabilitatea morală de a-și reface relația cu Ea, după ce s-au refăcut pe ei înșiși”, a spus Don Antonio Morales, un maestru Q'ero. şaman.

Profeția susține că America de Nord va furniza puterea fizică sau trupul; Europa va furniza aspectul mental, sau capul; iar inima va fi furnizată de America de Sud.

Când spaniolii i-au cucerit pe incași în urmă cu 500 de ani, a avut loc ultima pachacuti, sau marea schimbare.

Q'ero au așteptat de atunci următorul pachacuti, când ordinea va apărea din haos.

În ultimele cinci secole, ei și-au păstrat cunoștințele acre și, în cele din urmă, în ultimii ani, s-au împlinit semnele că marele timp al schimbării era aproape: lagunele de munte înalte s-au uscat, condorul este aproape dispărut și descoperirea Templul de Aur a avut loc, în urma cutremurului din 1949, care a reprezentat mânia soarelui.

Profețiile sunt optimiste. Ele se referă la sfârșitul timpului așa cum îl cunoaștem noi - moartea unui mod de a gândi și a unui mod de a fi, sfârșitul unui mod de a ne raporta la natură și la pământ. În următorii ani, incașii se așteaptă să ieșim într-o epocă de aur, un mileniu de aur al păcii.

Profețiile vorbesc și despre schimbări tumultuoase care au loc pe pământ și în psihicul nostru, redefinindu-ne relațiile și spiritualitatea. Următorul pachacuti, sau marea schimbare, a început deja și promite apariția unui nou om după această perioadă de tulburări. Haosul și răsturnările caracteristice acestei perioade vor dura încă patru ani, potrivit Q'ero.

Paradigma civilizației europene va continua să se prăbușească, iar calea oamenilor de pe Pământ se va întoarce. Și mai important, bătrânii șamani vorbesc despre o ruptură în țesătura timpului însuși.

Aceasta oferă o oportunitate pentru noi de a ne descrie nu ca cine am fost în trecut, ci ca cine devenim. Pachacuti se referă și la un mare conducător incas care a trăit la sfârșitul anilor 1300. Se spune că el a construit Machu Picchu și a fost arhitectul unui imperiu de mărimea SUA. Pentru incași, Pachacuti este un prototip spiritual - un Maestru, unul luminos care a pășit în afara timpului. A fost un mesia, dar nu în sensul creștin de unic fiu al lui Dumnezeu, dincolo de îndemâna umanității. Mai degrabă, el este privit ca un simbol și o promisiune a cine am putea deveni cu toții. El întruchipează esența profețiilor pachacuti, deoarece Pacha înseamnă „pământ” sau „timp”, iar cuti înseamnă „a îndrepta lucrurile”. Numele său înseamnă, de asemenea, „transformatorul pământului”.

Profețiile pachacuti sunt cunoscute în toată Anzi. Sunt cei care cred că profețiile se referă la întoarcerea liderului Pachacuti pentru a-i învinge pe cei care au luat pământul incașilor. Dar, potrivit doctorului Villoldo, revenirea lui Pachacuti are loc la nivel colectiv. „Nu este revenirea unui singur individ care întruchipează ceea ce devenim, ci un proces de apariție disponibil tuturor popoarelor.” Q'ero au servit ca îngrijitori ai ritualurilor și profețiilor strămoșilor lor incași. Profețiile nu sunt de nici un folos decât dacă cineva are cheile, riturile de trecere.

Riturile stelelor, sau „Mosoq Karpay” (Riturile timpului viitor), sunt cruciale pentru creșterea practică descrisă în profeții. În urma „despachosului” (oferte ritualice de mesa sau pachete de medicamente) de la ceremonia din New York City, șamanii au administrat Mosoq Karpay indivizilor prezenți, transmițând energiile provenite de la strămoșii descendenței lor. Transmiterea Mosoq Karpay este ceremonia care reprezintă sfârșitul relației cu timpul. Este un proces al inimii. Acest proces al Devenirii este considerat mai important decât profețiile în sine. Karpay (riturile) plantează sămânța cunoașterii, sămânța lui Pachacuti, în corpul luminos al primitorului. Depinde de fiecare persoană să ude și să îngrijească sămânța, astfel încât să poată crește și să înflorească. Riturile sunt o transmisie de potential; atunci trebuie să se facă disponibil destinului. Karpays conectează persoana la o linie străveche de cunoștințe și putere care nu poate fi accesată de individ. Poate fi invocat doar de un trib. În cele din urmă, această putere poate oferi un impuls pentru ca cineva să sară în corpul unui Inca, al unui Luminos. Acea persoană este conectată direct la stele, Soarele Incan al cosmologiei.

Q'ero cred că ușile dintre lumi se deschid din nou. Găuri în timp prin care putem păși și dincolo, unde ne putem explora capacitățile umane. Recăpătarea naturii noastre luminoase este o posibilitate astăzi pentru toți cei care îndrăznesc să facă saltul. Șamanii andini spun: „Urmează-ți propriile pași. Învață din râuri, copaci și stânci. Onorați-L pe Hristos, Buddha, frații și surorile voastre. Onorează Mama Pământului și Marele Spirit. Onorează-te pe tine și pe toată creația.” „Priviți cu ochii sufletului vostru și angajați esențialul”, este învățătura Q'ero-ului."

 

profetii ale civilizatiilor apuse

 SHARE:

Articole Recomandate:

DRAGOSTEA VINDECA Un medic renumit pentru nonconformismul sau, care a gândit întotdeauna dincolo de rețete, pastile și medicamente, a spus odată unuia dint...
PASAREA DIN COLIVIA AURITA Odata, o doamnă bogată a cumpărat un canar galben strălucitor de la un magazin de animale de companie. Pasărea era minunata, plină de v...
ZBOR DE ICAR ICAR Când simt mirosul, verde, de primavară, aș zbura către soare precum Icar. Mi-aș face aripi de ceară conș...
DESPRE IUBIRE, SACRIFICIU SI IERTARE A fost o data un bărbat care s-a căsătorit cu o fată frumoasă pe care a iubit-o nespus de mult. Din pacate,intr-o zi fata s-a imbolna...

Descifrează ACUM Harta Vieții Tale!

Cartea Destinului Tău poate fi comandată în Format Electronic sau în Varianta Tiparită, pentru a putea fi adăugată la colecția din Biblioteca ta!

Ea poate fi și un cadou excelent, pentru cineva drag!

AFLĂ CUM POȚI COMANDA!
Notificari Recente
Știai că doar cu 10 EUR poți crea Cartea Destinului pentru tine sau cineva drag? Ce înseamnă să creezi Cartea Destinului?
În primul rând, Cartea Destinului este personalizată pentru fiecare posesor în parte...

Detalii

Shopping Cart

iBlender The best kitchen gadget in 2020
$ 350 for 5
SmartCleaner Smart tool for cooking
$ 650 for 4
CameraMax Professional camera for edge cutting shots
$ 150 for 3
4D Printer Manufactoring unique objects
$ 1450 for 7
MotionWire Perfect animation tool
$ 650 for 7