Logo

Obține ACUM Cartea Destinului Tău!
Află detalii

Pic

PILDA FURNICII

Mi-a placut intotdeauna sa urmaresc viata micilor vietati pe care le intalnesti la tot pasul, sa observ obiceiuri din viata lor si sa admir inteligenta cu care reusesc sa depaseasca numeroasele obstacole pe care le intalnesc in scurta lor existenta.

De aceea, intr-o dimineață am pierdut aproape o oră privind cum o mica furnică  transporta o pană uriașă pentru statura ei, pe terasa din spatele casei mele.

A intalnit mai multe obstacole in drumul pe care si-l propusese sa-l strabata, insa, de fiecare data, a zabovit un pic, de parca ar fi socotit ceva in mintea ei, dupa care a facut ocolul necesar si si-a continuat drumul.

La un moment dat, furnica a intalnit in cale o crapatura lata de aproximativ un centimetru aparuta, cine stie cand, in betonul terasei. După o scurtă cercetare a situatiei, furnica a manevrat pana peste crapatura, a traversat-o catarandu-se pe pana, apoi, ajunsa de partea cealalta, a tras pana dupa ea si si-a continuat drumul nestingherita.

Am ramas, pur si simplu, fascinat de ingeniozitatea acestei furnici, una dintre cele mai mici creaturi care a fost create de natura, iar ceea ce am vazut mi-a intarit si mai mult sentimental de admiratie in fata miracolului creatiei…. Aici a fost o lectie data intr-un minut de o insecta minuscula, comparativ cu ceea ce ne inconjoara, insa  echipata cu un simt deosebit al motivatiei de a explora, a descoperi și  a depăși.

Am urmarit mai departe ce se intampla cu minunea mica si iata ca mi-a fost dat sa vad ca, această furnică, intocmai ca si colocatarii ei cu doua picioare ai acestei planete, poate intalni in drumul ei prin viata si esecuri, obstacole de netrecut. După un timp furnica a ajuns în cele din urmă la destinație : o gaură mică, la capatul unei brazde de flori, care era intrarea în casa sa subterană. Iata ca, aici insa, se pare ca vietatea minuscula, a dat peste o problema fara rezolvare pentru ea: ar putea acea pană mare să încapă în gaura aia mică? Bineînțeles că nu se poate.  

Ceea ce s-a intamplat mai departe m-a lasat pe ganduri, pentru ca, furnica, după ce s-a zbatut sa treaca peste toate obstacolele intalnite in drumul sau, dovedind atata ingeniozitate, fara sa abandoneze nicio clipa pana pe care o cara cu atata tenacitate, ajunsa aici la intrarea in casa ei, pur si simplu, a lasat tot zbuciumul in urma si a intrat nepasatoare in gaura care-o conducea spre casa.

 

Deci, furnica, inainte de a-si incepe calatoria, nu a crezut decat ca obstacolele pe care le va intalni in drumul sau vor fi doar probleme care trebuiesc rezolvate, iar pana pe care o cara nu era mai mult decat o povara. Si atunci am avut o revelatie:

Asa este si viata noastra! Ne facem griji pentru familia noastră, ne facem griji pentru bani sau pentru lipsa lor, ne facem griji pentru muncă, pentru locul în care trăim, pentru tot felul de lucruri. Acestea sunt poverile noastre - lucrurile pentru care ne zbatem toata viata sa le dobandim , sa le pastram si pentru care luptam, inlaturand toate obstacolele care apar in calea dorintei noastre de a le avea, dar pe care, ajunsi atunci , la destinatia finala, constatand cat sunt de inutile, neputand sa le luam cu noi, le abandonam cu seninatate.SHARE:

Articole Recomandate:

SPUNE-MI CE VEZI! Intr-o zi, un intelept care incepuse sa se simta foarte ingrijorat pentru unul din prietenii sai care devenise cam prea materialist si preocupat de lucr...
INVIEREA PADURII un fosnet… un vaiet… o umbra tremuranda… o raza timida, un trosnet ca de crenguta rupta......
VIATA ESTE O CEASCA DE CAFEA – Viața este... ca o ceașcă de cafea...
ALTE PILDE MINUNATE "Când ne arătăm respectul pentru alte ființe vii, ei răspund cu respect pentru noi". Proverb arapahoe...

Descifrează ACUM Harta Vieții Tale!

Cartea Destinului Tău poate fi comandată în Format Electronic sau în Varianta Tiparită, pentru a putea fi adăugată la colecția din Biblioteca ta!

Ea poate fi și un cadou excelent, pentru cineva drag!

AFLĂ CUM POȚI COMANDA!
Notificari Recente
Știai că doar cu 10 EUR poți crea Cartea Destinului pentru tine sau cineva drag? Ce înseamnă să creezi Cartea Destinului?
În primul rând, Cartea Destinului este personalizată pentru fiecare posesor în parte...

Detalii

Shopping Cart

iBlender The best kitchen gadget in 2020
$ 350 for 5
SmartCleaner Smart tool for cooking
$ 650 for 4
CameraMax Professional camera for edge cutting shots
$ 150 for 3
4D Printer Manufactoring unique objects
$ 1450 for 7
MotionWire Perfect animation tool
$ 650 for 7