Logo

Obține ACUM Cartea Destinului Tău!
Află detalii

Pic

OMUL SI PISICUTA

*Omul și pisicuța*

 

Era o zi frumoasa si linistita de vara cand un bătrân se plimba prin pădure. La un moment dat el a auzit un zgomot ca un fosnet care venea de undeva dintr-o scorbura a unui copac. Batranul s-a apropiat de acel copac si a vazut o pisica mica blocata in acea scorbura , chinuindu-se sa iasa de acolo..

Fara sa mai stea pe ganduri, omul a intins mana spre scorbura vrand sa ajute pisica, s-o prinda si sa-o elibereze apoi. Insa pisica s-a speriat si a reactionat zgariind mana batranului si scuipand, cum fac pisicile cand sunt in pericol.Omul, bineinteles ca a tras mâna țipând de durere, insa nu s-a oprit, ci a încercat să dea o mână de ajutor pisicii din nou și din nou.

Un alt bărbat, trecand pe acolo, vazand ce se petrece, i-a spus batranului, mustrandu-l:

-“Omule, pentru numele lui Dumnezeu! Fereste-te, lasa pisica in pace, n-o mai ajuta, nu vezi ce-ti face? Da-i pace, pana la urma se va descurca ea cumva, va reusi sa iasa si sa plece, cu siguranta.”

Batranului insa, nu i-a pasat de spusele trecatorului. El a continuat sa incerce sa salveze animalul pana cand a reusit. Obosit si zgariat puternic pe maini, dar multumit, s-a indreptat apoi catre celalat si i-a spus:

-"Fiule, instinctele pisicii o fac să-si arate ghiarele, sa zgarie , sa scuipe  și să rănească, insa instinctul si obligatia mea este să iubesc și să-mi pese. De aceea nu am renuntat".

 

Povestea are urmatoarea morala:

-Tratează-i pe toți cei din jurul tău cu simtul si cu etica ta, nu cu a lor.

-Tratați oamenii așa cum doriți să fiți tratați de catre ei.SHARE:

Articole Recomandate:

ALTE PILDE MINUNATE "Când ne arătăm respectul pentru alte ființe vii, ei răspund cu respect pentru noi". Proverb arapahoe...
MAESTRUL SI INVATACELUL A fost o data un maestru batran in preajma caruia se aciuase un ucenic tanar, cam plangacios si putin indaratnic in invatatura. Vazandu-l asa de...
ARDERE Ardere albi norii grei ca valul revarsa ireversibila cadenta biciuindu-mi gandurile ascunse...
TANJIND MEREU DUPA ALTCEVA Era primăvară, dar vara era cea pe care mi-o doream,cu zilele calde și marea în aer liber. Era vară, dar toamna era cea...

Descifrează ACUM Harta Vieții Tale!

Cartea Destinului Tău poate fi comandată în Format Electronic sau în Varianta Tiparită, pentru a putea fi adăugată la colecția din Biblioteca ta!

Ea poate fi și un cadou excelent, pentru cineva drag!

AFLĂ CUM POȚI COMANDA!
Notificari Recente
Știai că doar cu 10 EUR poți crea Cartea Destinului pentru tine sau cineva drag? Ce înseamnă să creezi Cartea Destinului?
În primul rând, Cartea Destinului este personalizată pentru fiecare posesor în parte...

Detalii

Shopping Cart

iBlender The best kitchen gadget in 2020
$ 350 for 5
SmartCleaner Smart tool for cooking
$ 650 for 4
CameraMax Professional camera for edge cutting shots
$ 150 for 3
4D Printer Manufactoring unique objects
$ 1450 for 7
MotionWire Perfect animation tool
$ 650 for 7